Ciprian, la treaba cu primitiv am zis ca nu merge sa le amestecam. Adica, coarda este suficienta, mai ales ca materialele traditionale pt corada is greu de mesterit, lucreaza in timp, la umezeala, iar o rupere de coarda poate sa iti strice arcul. Dar la sageti? Pai ori e primitiv ori nu, mi se pare chiar aiurea sa mergi la primitiv cu nocuri de plastic, adica mesteresti la un arc sa il faci si tocmai la nocul de la sageata nu mai poti... nu prea merge, iar varianta cu cumparatul iese din calcul, nu vad cine si-ar cumpara un set de primitiv. Iar daca da banii pe materiale, de ce nu ar da pe unele cu selfnoc?
Acu e parerea mea, poate ca altii vad lucrurile altfel, pana la urma ideea e sa cadem de acord.
As mai face doua modificari, ar mai merge o tinta mobila la distanta medie, ma gandeam ca n-ar fi chiar dificil sa facem o tinta FITA de 122 sa se plimde 3-4 metri stanga si inapoi.
Mamai gandeam iarasi ca ar fi mai bine o pondere de sau 4-2-4 sau 4-2-3 la distante, adica patru probe la mica, doua la medie patru la mare sau patru la mica, doua la medie trei la mare.
Dupa parerea mea, tragerea la distanta mare este cea mai frumoasa parte din trasul cu arcul. Si o zic ca unul care e dezavantajat de distanta mare, cei care trag gap au rezultate mult mai bune cand e vorba de serii la distante mari decat cei care trag instinctiv (asta din ce am citit pe net pe forumuri, iar daca te uiti la rezultatele alora de la IFAA te sperii ce scoruri obtin). Cu stilul meu as fi avantajat acolo unde se trage o singura sageata la o tinta, distante variabile sau tinte in miscare. Ideea e ca fiecare stil sa aiba posibilitatea sa traga unde este avantajat si unde este dezavantajat. Si sa tragem si la distante mari